USA vil øge presset på Kina

Foto: NICHOLAS KAMM

Den amerikanske regering vil fortsat øge presset på Kina med nye straftolde og truer med at blokere kinesiske teknologiinvesteringer i USA.

Det skriver The Wall Street Journal.

USA's præsident, Donald Trump, har bedt sine topøkonomer om at undersøge muligheden for atter at tilslutte sig handelsaftalen Trans-Pacific Partnership (TPP). En handling, der vil lægge yderligere pres på Kina, da landet ikke er en del af samme handelsaftale.

Ansatte i den amerikanske regering har sagt, at regeringen så tidligt som næste uge vil offentliggøre hvilke produkter, der er inkluderet i regeringens 100 mia. dollar-liste for kinesiske produkter, der fremover vil blive ramt af straftolden på 25 pct.

Derudover vil den amerikanske økonomiafdeling indføre forbud mod kinesiske investeringer i amerikansk teknologi, både investeringer gennem erhvervelse, licensering, fællesforetagender eller hvilken som helst anden metode.

Den amerikanske regering overvejer endnu, hvorvidt forbuddet skal gøres permanent eller om det skal afhænge af fremtidige ændringer fra den kinesiske regering.

Kina forsøger som modsvar at sætte andre lande op mod USA, siger en talsmand for den kinesiske regering. Især europæiske lande, hvis virksomheder kunne drage fordel af Kinas øgede pres.