USA: Trumps rival truer med at fælde republikansk skattereform

Republikanernes flertal i Senatet er papirtyndt, og nu truer senator Marco Rubio med at stemme nej til en stor skattereform, der endnu ikke er stemt igennem Kongressens kamre.

Arkivfoto. Præsident Donald Trump. Foto: Michael Reynolds Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL REYNOLDS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Reformen er ellers blevet beskrevet som præsident Trumps potentielt første store sejr i embedet.

"Lille Marco", som Donald Trump hånligt kaldte senatoren under Republikanernes primærvalg i 2016, vil stemme imod, hvis ikke der bliver givet en større skatterabat til lavindkomstfamilier.

Det komplicerer Republikanernes forsøg på at få en skattereform igennem inden jul.

En tidligere version af planen blev godkendt i Senatet med stemmerne 51 for og 49 imod. Dengang stemte Rubio for. Den republikanske senator Mike Lee har i forvejen sagt, at han er i tvivl om, hvorvidt han stemmer for.

Dermed kan Republikanernes flertal være væk.

Den omtalte skatterabat bliver givet for hvert barn i lavindkomstfamilier. Det nuværende udkast hæver rabatten fra 1000 dollar til 2000 dollar, men Rubio vil have den hævet yderligere.

Marco Rubio stillede op som præsidentkandidat for Republikanerne før det seneste valg. Han var med i kapløbet længe, men måtte trække sig, da Donald Trumps forspring blev for stort.

Inden da havde Trump flere gange hånet Rubio med blandt andet senatorens fysiske størrelse og hans måde at drikke vand af en flaske.

De republikanske ledere i Repræsentanternes Hus og Senatet er blevet enige om skattereformens tekst, men planen er ikke stemt igennem Kongressen endnu.