USA skal låne endnu mere i andet halvår

Den amerikanske stat drives med kæmpe underskud, og derfor vil landets finansministerium fortsætte med at udstede flere og flere obligationer til at finansiere minusset - altså låne endnu mere. Mandag kom det frem, at man i andet halvår nu planlægger endnu flere udstedelser end oprindeligt.

Foto: SHAWN THEW. Den amerikanske stat drives med kæmpe underskud, og derfor vil landets finansministerium fortsætte med at udstede flere og flere obligationer til at finansiere minusset - altså låne endnu mere. Mandag kom det frem, at man i andet halvår nu planlægger endnu flere udstedelser end oprindeligt.
Læs mere
Fold sammen

Det amerikanske finansministerium venter nu at skulle udstede nye obligationer til en værdi af samlet 769 mia. dollar i andet halvår. Det er fordelt på 329 mia. dollar i tredje kvartal , hvilket er 56 mia. dollar mere end tidligere spået, og 440 mia. dollar i fjerde kvartal.

Det oplyste finansministeriet i en meddelelse mandag med løfte om yderligere detaljer på onsdag.

Med den nye prognose er den amerikanske stat på vej til at låne 1330 mia. dollar i hele 2018, har Bloomberg News beregnet.

Det stigende lånebehov skyldes den amerikanske skattereform, som blev vedtaget sidste år, som medfører skattelettelser i omegnen af 1500 mia. dollar, mens USA's kongres samtidig godkendte en budget, der løber til og med september, med øgede udgifter på 300 mia. dollar.

I de første ni måneder af det nuværende budgetår er det amerikanske statsunderskud vokset til 607 mia. dollar - en stigning på 16 pct. Men det ventes, at underskuddet de kommende år bare vil vokse og vokse. Senest har kongressens eget budgetkontor spået, at underskuddet i budgetåret 2020 vil nå 1000 mia. dollar.