USA raser over kinesisk told efter skidt dag på Wall Street

Frygten for en handelskrig mellem de to stormagter kunne mandag mærkes på den amerikanske børs (Foto: Andy Wong/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Andy Wong

Det Hvide Hus beskylder Kina for at »forstyrre det globale marked,« efter at landet mandag indførte told på 128 amerikanske varer.

I stedet for at målrette amerikanske varer, der bliver eksporteret retfærdigt, bør Kina stoppe uretfærdige handelsmanøvrer, der skader USA's nationale sikkerhed og forstyrrer det globale marked.

Sådan siger Lindsay Walters, talsmand for Det Hvide Hus.

Kinas told på amerikanske varer trådte i kraft mandag. Manøvren omfatter amerikansk eksport for 3 mia. dollar på varer som svinekød og stålrør.

Tolden er blevet indført, efter at USA's præsident, Donald Trump, i sidste måned annoncerede, at han vil indføre told på importeret metal fra Kina.

Frygten for en handelskrig mellem de to stormagter kunne mandag mærkes på den amerikanske børs, der faldt i størrelsesordenen 2 pct.

De kinesiske toldsatser har udløst dybe panderynker hos flere amerikanske brancheorganisationer.

Landbrugsforeningen Farmers for Free Trade mener, at tolden er en »skat for amerikanske landmænd udløst af protektionistisk handelspolitik«.

Hovedparten af de kinesiske toldsatser er målrettet det amerikanske landbrug. Eksempelvis er der indført 15 pct. told på tørret frugt, nødder og vin.

/ritzau/dpa