USA præsenterer største jobvækst i halvandet år

Jobvæksten var bedre end forventet på det amerikanske jobmarked, viser rapport fra beskæftigelsesministeriet.

Der eer godt gang i det amerikanske abejdsmarked. Der blev skabt 313.000 nye job på det amerikanske arbejdsmarked i februar, mens arbejdsløsheden fortsat er på 4,1 procent. Fold sammen
Læs mere
Foto: NATALIE BEHRING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der blev skabt 313.000 nye job på det amerikanske arbejdsmarked i februar, mens arbejdsløsheden fortsat er på 4,1 procent.

Det viser den officielle arbejdsmarkedsrapport for februar, som det amerikanske beskæftigelsesministerium har offentliggjort fredag. Det er ifølge nyhedsbureauet AP det højeste månedstal over nye job i halvandet år.

Tallene i rapporten er stærkere end ventet på jobvæksten, mens arbejdsløsheden dog ikke faldt 0,1 procentpoint som ventet.

En stærk vækst i USA er normalt godt nyt for Danmark, men så let er analysen ikke denne gang ifølge cheføkonom Steen Bocian hos Dansk Erhverv.

»Det stramme amerikanske arbejdsmarked trækker i retningen af højere renter også herhjemme. Højere renter kan i perioder være svære at absorbere i de finansielle markeder, og udsigten til højere renter var da også en del af forklaringen på den globale aktieuro i februar, siger Steen Bocian.«

Samlet set er der dog ifølge cheføkonomen tale om "godt nyt for dansk økonomi og danske virksomheder".

Med den lave arbejdsløshed stiger presset lønpresset i USA, påpeger økonomen. Det var tydeligt efter den forrige jobrapport.

I fredagens melding fra beskæftigelsesministeriet blev tallene for januar også opjusteret.

Der blev skabt 239.000 job i årets første måned. Tidligere var der meldt om 200.000 nye arbejdspladser.