USA og EU i strid om adgang til bankdata

Amerikanske myndigheder kræver adgang til en række af Europas største finansselskabers bøger, registre og emails. Det vækker bekymring i EU, da det vil betyde, at myndighederne kan få adgang til følsomme data.

Dataadgang er et af de mest omstridte led i EU og USA's forsøg på at implementere en politisk aftale, der skal håndhæve ansvarligheden på det globale derivatmarked. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kay Nietfeld
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og det kan risikere at være i strid mod regional lovgivning. Det skriver Financial Times.

Højtstående embedsmænd fra EU og USA har arbejdet på at etablere nogle grundlæggende regler for anmodning af data på tværs af landenes grænser. USA kræver direkte adgang til data fra de finansgrupper, der driver virksomhed i USA.

»USAs krav er en stor indikator på mangel på tillid i andre folks systemer. Det er meget tydeligt. Det er i bund og grund et tegn på, at de ikke tror på, at de europæiske myndigheder vil udlevere data, hvilket er noget, EU skal bruge som argument i kampen,« siger Barney Reynolds, partner hos Shearman & Sterling, ifølge Financial Times.

Hvis USA trumfer igennem, vil det betyde, at de amerikanske myndigheder kan få direkte adgang til følsomme oplysninger fra Barclays i London, Deutsche Bank i Frankrig og Société Générale i Paris.

Dataadgang er et af de mest omstridte led i EU og USA's forsøg på at implementere en politisk aftale, der skal håndhæve ansvarligheden på det globale derivatmarked.