USA kræver 33 milliarder af JP Morgan

De amerikanske myndigheder kræver ifølge interne kilder 6 mia. dollar, godt 33,5 mia. kr. af JPMorgan for at indgå forlig i en sag om salg af værdipapirer med sikkerhed i huslån, der viste sig ikke at leve op til bankens egne tegningsstandarder.

JPMorgan solgte obligationer med sikkerhed i huslån til de to statsejede realkreditselskaber Fannie Mae og Freddie Mac, men ifølge de amerikanske myndigheder levede lånene bag værdipapirer for i alt 33 mia. Fold sammen
Læs mere
Foto: EMMANUEL DUNAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

JPMorgan solgte obligationer med sikkerhed i huslån til de to statsejede realkreditselskaber Fannie Mae og Freddie Mac, men ifølge de amerikanske myndigheder levede lånene bag værdipapirer for i alt 33 mia. dollar ikke op til JP Morgans egne tegningsstandarder. Da lånene begyndte at blive misligholdt i 2007, dykkede værdipapirerne kraftigt i værdi.

JPMorgan har ifølge det amerikanske boligfinansieringsagentur også groft overdrevet lånernes evne til at tilbagebetale lånene, skriver Financial Times.

JPMorgan nægter at betale pengene, men banken forventer alligevel at indgå et forlig til flere milliarder dollar ifølge folk med kendskab til forhandlingerne. Forliget er en af grundene til, at banken tidligere på måneden advarede om, at bankens juridiske omkostninger kunne løbe op i mere end de 6,8 mia. dollar, der er sat til side til at dække den juridiske regning.

Straffen vil, hvis den ender på 6 mia. dollar, blive det hidtil dyreste forlig mellem de amerikanske myndigheder og nogen bank efter krisen.