USA: Kongressen stemmer midlertidigt løft af gældsloft igennem

Kongressen i USA har købt sig selv lidt mere tid til at løse de budgetudfordringer, som verdens største økonomi står over for.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er sket ved at stemme en midlertidig forøgelse af gældsloftet igennem sent torsdag, hvor først Repræsentanternes Hus og siden Senatet stemte et forslag igennem, der holder hele det offentlige apparat i USA åbent.

Dermed har de amerikanske politikere nu indtil den 22. december til at få en reel og mere længerevarende aftale om gældsloftet på plads.

Det skriver Bloomberg News.

Forslaget blev først stemt igennem Repræsentanternes Hus med stemmerne 235-193, mens der var klar stemmemajoritet for det kunstige åndedræt i Senatet, der med stemmerne 81-14 sendte forslaget igennem og gjorde det til lov.

Republikanerne, der har flertal i de to politiske kamre, skal til den endelige udgave af et løft af gældsloftet blandt andet diskutere større udgifter til forsvaret og flere indenrigspolitiske områder, skriver Bloomberg News.

MØDE MED TRUMP

Den midlertidige løsning kom i stand efter et møde mellem Kongressens ledere og USA's præsident, Donald Trump, i Det Hvide Hus.

»Vi håber, at vi kommer til at sikre et stort fremskridt for vores land, sagde Donald Trump i forbindelse med mødet«, refererer Bloomberg News.

Den republikanske leder i Senatet, Mitch McConnell, der også er senator i Kentucky, var ifølge nyhedsbureauet optimistisk omkring en endelig aftale efter mødet, selv intet endnu er på plads.

»Vi blev enige om, at vi vil løse alle de her udfordringer inden for de næste par uger«, sagde han.

Det regerende parti i USA er desuden i færd med at finde fælles fodslag i forhold til den meget omtalte skattereform, hvor der stadig er uenigheder i forslagene fra Repræsentanternes Hus og Senatet.

Også den aftale skal efter planen være på plads, inden politikerne kan gå på juleferie.