USA gør klar til at forlade General Motors

Staten har allerede solgt aktier af tre omgange og planlægger nu at sælge sine resterende 31,1 mio. aktier inden årsskiftet.

Foto: MIKE BLAKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske stat står klar til at tage det sidste skridt, når det kommer til at forlade sin rolle som aktionær i General Motors. Staten overtog bilfabrikanten under finanskrisen, da denne erklærede sig konkurs.

Det skriver Bloomberg News.

Staten har allerede solgt aktier af tre omgange og planlægger nu at sælge sine resterende 31,1 mio. aktier inden årsskiftet. Samlet er der 1389 mio. aktier i General Motors, som har en markedsværdi på 52,4 mia. dollar.

Ved tirsdagens lukkekurs har de 31,1 mio. aktier en værdi på 1,2 mia. dollar.

 

General Motors er et af USA's industrielle flagskibe, men måtte i sommeren 2009 bukke under. På det tidspunkt havde General Motors aktiver for 82,3 mia. dollar, men også en astronomisk gæld på 172,8 mia. dollar efter års underskud.

General Motors var dog ikke det eneste selskab, der gik konkurs under krisen. Under de såkaldte "Chapter 11"-konkursregler, der tillader et selskab at gå i betalingsstandsning, mens det gennemfører en restrukturering, redede staten General Motors, Ford og Chrysler ved at tilføre omkring 85 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Bertil Barkholt Fruelund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk