USA: Fed-medlem vil fortsat se tiden an før nedtrapning

James Bullard fra den amerikanske centralbank afventer økonomien i forhold til støtteprogram.

Chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i St. Louis, James Bullard. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRIAN SNYDER

Chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i St. Louis, James Bullard, vil fortsat se flere økonomiske nøgletal, før han er klar til at tage stilling til den ventede nedtrapning af Federal Reserves månedlige støtteprogram.

Det fortalte James Bullard, som også sidder med i Federal Reserves pengepolitiske komité, i en talte onsdag aften dansk tid.

»Afklaringen på debatten om nedtrapning afhænger af yderligere makroøkonomiske data fra andet halvår af 2013. Det er især vigtigt at se, om en bedre makroøkonomisk vækst bliver til noget i de kommende måneder og kvartaler, og om inflationen naturligt vender tilbage til sit mål (2 pct., red.),« udtalte James Bullard.

Markedet venter i snit en opbremsning i Federal Reserves månedlige opkøb til 75 mia. dollar fra de nuværende 85 mia. dollar i forbindelse med den pengepolitiske komités møde i midten af september ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

James Bullard har dog længe været en fortaler for støtteopkøb uden nogen slutdato. Fed-chefen advarede samtidig mod at basere en nedtrapning på centralbankens egne økonomiske prognoser. De har tenderet til at være for optimistiske i de senere år, udtalte han i talen onsdag.