USA beskylder Kina for cyberspionage

Den kinesiske regering har allerede afvist amerikanske anklager om hackerangreb.

Den amerikanske forsvarsminister Chuck Hagel gentager formodningen om, at kinesere står cyberspionage - og at der kan trækkes tråde til Kinas regering og militær. Kinas svar er, at USA undervurderer kinesernes intelligens. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOM WHITE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske forsvarsminister Chuck Hagel retter en hård anklage mod den kinesiske regering.

Under en tale på en sikkerhedskonference i Singapore beskylder han således regeringen i Beijing for at være involveret i cyberspionage.

Anklagen fra Hagel kommer forud for et topmøde mellem de to landes ledere i næste uge. Den amerikanske forsvarsminister mener, at den kinesiske regering og landets militær gentagende gange har skaffet sig adgang til følsomme amerikanske oplysninger.

»USA har udtrykt bekymring over den stigende trussel fra cyberindbrud, hvor det i nogle tilfælde ser ud til, at der er en linje til den kinesiske regering og militær,« siger Hagel.

Han understreger, at USA er parat til at gå i dialog med Kina i forhold til at komme problemerne til livs.

»Vi er parat til at øge samarbejdet med Kina og andre samarbejdspartnere i forhold til at etablere internationale normer, når det kommer til ansvarlig opførsel i cyberspace.«

To dage inden Hagels tale afviste det kinesiske forsvarsministerium en rapport fra Pentagon fra begyndelsen af maj, hvor man beskyldte kinesiske hackere for at skaffe sig adgang til amerikanske våbendesign.

På sin hjemmeside meddelte ministeriet således, at der er »fejl i de amerikanske påstande.«

»For det første undervurderer de Pentagons evne til at beskytte sig selv, og for det andet undervurderer de det kinesiske folks intelligens.«

Den amerikanske præsident Barack Obama skal i slutningen af næste uge mødes med den kinesiske leder Xi Jinping i Californien. Det er første gang, de to mødes, siden Xi Jinping kom til magten i marts.