USA: Afventende rentenyt

De amerikanske marked ser tirsdag ud til åbne omkring slutniveauet fra mandag og ventes afventende op til den med længsel imødesete og voldsomt italesatte rentemelding fra den amerikanske centralbanks pengepolitiske komite, FOMC, på torsdag. Futures ligger under 0,1 pct. højere en god halv time før åbningen.

Foto: KAREN BLEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

S&P 500-indekset lukkede mandag med et fald på 0,4 pct. til 1953,03. De tunge aktier i Dow Jones droppede knap 0,4 pct. til 16.370,96, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset endte dagen med et minus på godt 0,3 pct. i 4805,76.

Der er ikke noget selskabsspecifikt på markedet tirsdag og al snakken drejer sig om renteforhøjelse eller ej på torsdag, skriver nyhedsbureauerne.

Hos Bloomberg News tror omkring halvdelen af 81 adspurgte økonomer, at der kommer en renteforhøjelse på torsdag.

Bull-markedet i USA, der startede i marts 2009 er det tredje længste i historien, men det længste nogensinde uden en renteforhøjelse i perioden, oplyser Bloomberg News.

Tirsdagens nøgletalsbuket fra USA hidtil var lidt blandet, men til den negative side. Detailsalget for august kom ind lidt under det ventede, mens Empire-indekset skuffede noget, men samlet set påvirkede det kun marginalt. Renterne steg og et lille fald i aktiefutures blev vent til et lille plus.