US-domænet givet frit

Danske virksomheder med interesser og trademarks på det amerikanske marked kan nu få efternavnet .us på Nettet. Det er landedomænenavnet for USA, der er blevet frigivet itl køb af andre end offentlige myndigheder

Det er den amerikanske Hostmaster, Neustar Inc., der har frigivet domænet .us til registrering. Domænet har hidtil været forbeholdt offentlige myndigheder i USA, men nu gives det frit for virksomheder og personer.

Det forventes at blive attraktivt, at hedde .us til efternavn på nettet.

For danske virksomheder med tilstedeværelse i USA er det muligt at præregistrere .us domæner. Et "Trademark-Claim" på et .us domæne skal med tydelig angivelse af Trademark-nummer indgives senest 5. april for at få førsteret på domænet.

Man kan også ansøge om et attraktivt .us domæne som for eksempel business.us eller cotanct.us ved at tilmelde sig til en kø på hvert domæne. Deadline for tilmelding til denne lodtrækning er 19.april. Der bliver så trukket lod den 25. april. Efter denne dato vil domænet blive givet frit for registrering på samme måde som man kender det fra .com, .net og .org. dog skal man kunne påvise tilhørsforhold til USA - enten i form af lokal tilstedeværelse, lancering af produkt på det amerikanske marked eller eventuelle partnerskaber i USA.