Unimerco rykker østpå

Maskinvirksomheden Unimerco kom ud af det seneste regnskabsår med et stabilt overskud, og virksomheden udvider nu i Kina og Østeuropa.

Den midtjyske maskinvirksomhed Unimerco har de seneste år oplevet, at stadig flere af firmaets kunder flytter deres produktion til Asien eller Østeoropa.

På trods af, at det netop offentliggjorte årsregnskab for 2002/2003 viser et stabilt overskud på 37 millioner kroner før skat, tager Unimerco nu konsekvensen og vil i løbet af 2004 starte maskinvirksomheder op i Kina og i et land i Østeuropa.

»De fremstillingsvirksomheder, som vi servicerer, er i stort tal på vej til lavtlønsområder, og derfor er vi nødt til at følge med, hvis vi skal overleve på længere sigt. Vi vil dog fortsætte vores aktiviteter i USA og Nordeuropa,« siger Kenneth Iversen, adm. direktør i Unimerco.

Det nyeste regnskabsår blev et år med rekordstore investeringer, der samlet lød på 167 millioner kr., hvilket stort set svarer til de sidste tre års investeringer tilsammen. Unimerco har blandt andet bygget helt nye anlæg i USA, Storbritannien, Sverige og Danmark.

Unimerco har i det kommmende år især forventninger til at få en større markedsandel i Storbritannien og USA, hvor firmaet i øjeblikket forhandler med den store flyproducent Lockheed Martin om at levere værktøj til produktionen af de nye Joint-strike-fighter fly.

»Samlet forventer vi en stigning i omsætningen på mindst ti pct. i 2004, så Unimerco runder en nettoomsætning på 550 mio. kr.,« siger direktør Kenneth Iversen.

Unimerco vil på den kommende generalforsamling 23. januar fordoble aktiekapitalen fra de nuværende 65 mio. til 130 mio. kr. Virksomheden vil fortsat være 100 pct. ejet af medarbejerne og direktionen.