Unicon holder udsalg og satser på fabriksbeton

Unicon Beton har sat sine forretninger inden for betonrør og belægningssten til salg. Fremover vil koncernen udelukkende koncentrere sig om fabriksbeton i Skandinavien, Polen og USA.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den FLS-ejede betonkoncern, Unicon Group, satser nu fuldtud på produktion af fabriksbeton, dvs. den flydende beton, der transporteres rundt i roterbiler.

Det betyder, at Unicon har sat alle sine forretninger inden for belægningssten og betonrør til salg.

»Vi kan mærke, at konkurrencen bliver skærpet måned for måned, og det betyder, at vi skal være langt bedre til det, vi gør i forhold til de store entreprenører, der koncentrerer sig mere og mere« siger Unicons adm. direktør Kent Arentoft.

»Vi skal kunne levere hurtigere og meget mere fleksibelt end hidtil. Det kræver en masse ressourcer og ledelseskraft og investeringer i ny teknologi. Vi har derfor besluttet at være en førsteklasses spiller på ét område i stedet for at skulle udvikle tre forretningsområder,« fortsætter Kent Arentoft.

Unicon omsatte sidste år for ca. tre milliarder kr. De forretninger, der nu er sat til salg, omsætter for 800 mio. kr. og omfatter produktion af belægningssten i Danmark, Polen, Spanien og USA, samt rørproduktion i Polen, Spanien og Portugal plus en pumpevirksomhed i USA.

I foråret solgte Unicon tre belægningsstenfabrikker i USA, og nu er også den danske rørproduktion solgt til Ikast Betonvarefabrik. Den danske rørforretning har en omsætning på 100 mio. kr. og 60-70 ansatte.

»Vi taler om virksomheder, der er gode og store i de områder, de ligger. Vi har endnu ingen købere til resten, men det bliver næppe svært at finde. Jeg vil være forbavset, hvis vi stadig har dem til sommer næste år,« siger Kent Arentoft.

Unicon Group har i dag 2.200 ansatte, hvoraf de 880 arbejder i de virksomheder Unicon har sat til salg.