Uni-Chains i Vejle solgt for 469 mio. kr.

Ejerskifte. Den familiejede Vejle-virksomhed, der producerer plastmodulære bånd til industrien, er blevet købt af hollandske Ammeraal Beltech.

Vejle-virksomheden Uni-Chains, der siden den blev stiftet i 1968 har været i familien Damkjærs eje, er blevet solgt for 469 mio. kr. til den hollandske virksomhed Ammeraal Beltech.

Begge virksomheder udvikler og producerer transportbånd til industrien, men er ikke konkurrenter. Uni-Chains er nemlig specialiserede i de såkaldte plastmodulære bånd, som adskiller sig ved blandt andet at kunne køre om hjørner og transportere meget tunge ting. Kunderne findes for eksempel i fødevare- og bilindustrien.

»Markedet for plastmodulære bånd er i kraftig vækst i øjeblikket, og derfor er det blevet interessant for mange båndvirksomheder. Til gengæld er det et område, som det er dyrt og tidskrævende selv at udvikle, og det har gjort, at der har været mange, der har været interesseret i at købe vores virksomhed,« fortæller adm. direktør Lars Bugge fra Uni-Chains.

Ingen arvtagereFamilien Damkjær, der ejer Uni-Chains, har gennem de seneste år trukket sig fra den daglige ledelse, og ingen i familien ønsker at køre den videre.

Samtidig har den store interesse givet mulighed for at finde den bedst mulige samarbejdspartner til at udvikle Uni-Chains, og Lars Bugge vurderer, at salget derfor kommer på det helt rigtige tidspunkt.

At valget faldt på Ammeraal Beltech hænger blandt andet sammen med, at den hollandske virksomhed har en stor, international salgsorganisation, og Lars Bugge forventer, at det for alvor vil sætte skub i omsætningen.

Ingen nedskæringer»Vi overlapper ikke hinanden på nogen punkter, og derfor kommer overtagelsen ikke til at betyde nedskæringer nogen steder. Tværtimod er der et stort potentiale i at få solgt vores produkter gennem Ammeraal Beltechs salgsorganisation,« siger Lars Bugge.

Uni-Chains har de sidste par år været igennem en proces med flytning og store investeringer i ny produk- tionskapacitet.

Det har betydet to år med et negativt resultat før skat på omkring en million kroner. Imidlertid har der været vækst i omsætningen, der sidste år var på 222 mio. kr., og virksomheden er netop på vej med et årsregnskab, som ifølge Lars Bugge viser et betragteligt to-cifret millionbeløb på bundlinjen.

Uni-Chains har salgsselskaber i Danmark, England, Tyskland, Frankrig, Japan og USA. Virksomheden beskæftiger 450 medarbejdere, heraf 250 i Vejle.

Ameraal Beltech har en årlig omsætning på omkring 230 mio. euro og 1.700 medarbejdere fordelt på 85 lokationer verden over.

Overtagelsen er ikke formelt helt på plads endnu, idet man venter på godkendelse fra de tyske konkurrencemyndigheder. Den ventes at være på plads til januar.