Ungt teknologiselskab klar til at udfordre advokatbranchen

Noget så knastørt som forsikring skal sikre startup’en LegalHero en stærk position på markedet for advokatydelser. Den unge teknologivirksomhed har indgået samarbejde med Tryg, der har markeret sig som de digitale tjenesters forsikringsselskab.

Kristian Anker (tv) og Oscar Almstrup (th) etablerede for to år siden teknologivirksomheden LegalHero. De to unge jurister vil udfordre advokatbranchen med online-salg af juridisk rådgivning til små og mellemstore virksomheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Navnet LegalHero ringer måske ikke lige en klokke. Men det gør Tryg formentlig. Og et samarbejde mellem den unge, ukendte teknologivirksomhed og den etablerede forsikringsvirksomhed, der har markeret sig som de digitale tjenesters forsikringsselskab, skal være med til at bane vejen for LegalHeros entré på markedet for advokatydelser til både privatpersoner og små og mellemstore virksomheder. Ikke kun i Danmark, men også i det øvrige Norden.

»Vi skal ud over grænsen. Senest i slutningen af 2019. Vi begynder formentlig med Norden, men har også kig på Storbritannien,« siger Oscar Almstrup, den ene af LegalHeros to stiftere.

LegalHero er et af de nye, unge teknologifirmaer, der udfordrer advokatbranchen. Legal tech kaldes de digitale udfordrere. De er født med et lavt omkostningsniveau, lavere timepriser og en fleksibel forretningsmodel. De har ikke kontorer med masser af personale på Københavns dyre havnefront side om side med de store advokatkontorer.

Forretningen ligger på nettet

LegalHeros 70 specialiserede jurister aflønnes pr. leveret time rådgivning og arbejder fra privatadressen, eller hvor de nu logger sig på. Kun de to stiftere og tre medarbejdere sidder i LegalHeros lille kontor med glasvægge i iværksætterhuset Rainmaking Loft på Christianshavn. Forretningen ligger på nettet.

LegalHero, der netop har skiftet navn fra Glitnr, er endnu kun i sin vorden. Virksomheden har to år på bagen. Men den har kunder - både privatpersoner og små og mellemstore virksomheder. Senest er der også kommet opgaver fra advokatkontorer, ejendomsadministrationsfirmaer og større virksomheders juridiske afdelinger. For nylig har virksomheden, hvis stiftere begge er cand.jur., fået to nye investorer, som hver har investeret én million kroner.

Og så har virksomheden netop fået, hvad stifterne, Kristian Anker og Oscar Almstrup, betegner som et afgørende blåt stempel af forsikringsselskabet Tryg.

Kristian Anker, medstifter af LegalHero

»Med Tryg har vi nu ikke bare en forsikringsudbyder, men en samarbejdspartner, som næsten er på lige fod med en investor. Tryg har en næsten lige så stor interesse som os i, at vi lykkes, fordi det er et stort kommercielt fokuspunkt for Tryg.«


Skræddersyet forsikring fra Tryg

Tryg, der i mange år har leveret de lovpligtige ansvarsforsikringer til de store advokatkontorer, har på opfordring fra LegalHero skræddersyet en ny, billigere og mere fleksibel forsikring til den unge startup: En pay-as-you-go-forsikring, hvor LegalHero i stedet for en fast årlig forsikringspræmie nu kun betaler pr. rådgivningsydelse, som virksomheden sælger.

»For os er det en stor tillidserklæring. Tryg har gået vores teknologi-platform og vores forretningsmodel efter i sømmene og har blåstemplet os og vores koncept. Med Tryg har vi nu ikke bare en forsikringsudbyder, men en samarbejdspartner, som næsten er på lige fod med en investor. Tryg har en næsten lige så stor interesse som os i, at vi lykkes, fordi det er et stort kommercielt fokuspunkt for Tryg,« siger Kristian Anker.

For LegalHero giver aftalen med Tryg langt større fleksibilitet, en højere forsikringsdækning pr. rådgivningsopgave og dermed mulighed for at byde på større opgaver og bevæge sig op i markedet. Men forsikringen er også essentiel for at kunne tiltrække de højt specialiserede jurister, som typisk er fastansatte et andet sted, men som arbejder freelance for LegalHero.

»Forsikringen er virkelig sløjfen om hele vores koncept. Vi hjælper i forvejen vores jurister med at finde kunder. Vi giver dem et digitalt kontor, hvor de kan løse opgaverne. Vi står for fakturering og garanterer, at de får betaling. Vi betaler dem en pæn timeløn plus feriepenge. Og med den højere forsikringsdækning kan juristerne påtage sig langt større opgaver end før, og det betyder, at vi kan lokke endnu bedre jurister til,« siger Kristian Anker.

LegalHero var tidligere dækket for ti mio. kr. årligt, men med den nye forsikringsløsning er forsikringsdækningen 2,5 mio. kr. pr. rådgivningsopgave.

Endnu et Tryg-flag i en digital verden

For Tryg er forsikringsaftalen med LegalHero endnu et flag plantet i den nye kommercielle virkelighed, hvor mere og mere forretning bliver digitaliseret og ender som handler på nettet. Tryg har udviklet forsikringsprodukter til så forskellige nye aktører som GoMore, AirHelp og Happy Helper.

»Forsikringsbranchen er på mange måder en traditionel branche, men vi har for nogen tid siden besluttet at imødekomme de nye måder, man sælger produkter og ydelser på i dag. Vi har indgået samarbejder med indtil videre 27 deletjenester, som vi har fundet forsikringsløsninger til,« siger Mikael Brølles Frederiksen, senior underwriter i Tryg.

Det ligger i kortene, at forsikringen kan tilpasses yderligere, i takt med at LegalHero udvider forretningen og får behov for større forsikringsdækning eller går ud over landets grænser. Begge dele kræver selvsagt en ny aftale.

»Vi håber at kunne gå med Tryg ud i verden,« siger Kristian Anker.