Unge strømmer til bankuddannelsen

Trods skandaler og negativ omtale strømmer de unge til uddannelserne som bankrådgiver og ejendomsmægler som aldrig før.

Man kunne tro, at det seneste års fokus på manipulerende bankrådgivere og konkursramte ejendomsmæglere ville få enhver til at tænke, at det er godt, man ikke har deres job. I virkeligheden forholder det sig stik modsat, skriver Politiken fredag.

Mens der sidste år blev optaget 166 på finansbachelor, er tallet i år vokset til 201 - en fremgang på 21 procent - og finansøkonomstudiet går for andet år i træk frem med 11 procent til 1103 optagne i år, hvilket er det højeste tal nogensinde. Begge studier er primært rettet mod job som bankrådgiver og ejendomsmægler.

Det er kommet som en kæmpe overraskelse for uddannelsesstederne, at så mange har søgt ind på finansstudierne. Skolerne havde egentlig indstillet sig på, at de måtte nedlægge flere klasser i år.

- Vi frygtede virkelig for, at antallet af ansøgere ville tage et stort dyk, men nu er vi vildt overraskede. Al omtale, selv om den er negativ, er åbenbart god omtale, siger direktør Anya Eskildsen fra Danmarks største handelsskole, Niels Brock i København, til Politiken.

Hun fortæller, at Niels Brock nu er i den usædvanlige situation, at man har optagelseskrav til ansøgerne, fordi der er flere ansøgere, end der er pladser på studiet.

/ritzau/