Unge har taget vigtigt budskab til sig

Undervisningsministeren er glad for, at tilgangen til bl.a. læreruddannelsen er steget markant. Studerende: Vi skal sikre, at flere gennemfører uddannelserne.

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) er glad for den markante interesse for de såkaldte velfærdsuddannelser, som kommer til udtryk i optagene på landets uddannelsesinstitutioner.

- Uddannelserne er de sidste år uberettiget blevet talt ned på trods af, at det er vigtige arbejdsområder med gode muligheder for job samt personlig og karrieremæssig udvikling. De nye tal viser, at de unge har taget det budskab til sig, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Generelt er der på Undervisningsministeriets område blevet optaget 16 pct. flere studerende end sidste år.

Haarder nævner som én af grundene til fremgangen, at regeringen i 2008 samlede 100 mellemlange uddannelser på otte professionshøjskoler.

Også hos de uddannelsessøgendes organisationer hilses de nye tal med tilfredshed.

- Nu skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at sikre, at fremgangen fortsætter, og at flere gennemfører uddannelserne, siger Line Hjarsø, der er formand for Lærerstuderendes Landskreds.

Mette Lundstad, faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning, gør opmærksom på, at de gunstige forhold på arbejdsmarkedet udgjorde en væsentlig del af forklaringen på det store fald i ansøgninger og optag i 2008.

- Vi skal sikre, at fremgangen fortsætter, når økonomien vender, understreger hun.

/ritzau/