Unge gider ikke arbejde som lastbilchauffør

Danske unge gider ikke at arbejde som lastbilchauffør, selvom det giver 30.000 kroner om måneden. Arbejdsgiverforening slår alarm.

Læs mere
Fold sammen

Det er ikke in at arbejde bag rattet i en lastbil, hvis man er ung.

Ifølge Politiken har transportfirmaer i øjeblikket svært ved at finde chauffører, og tendensen får nu Arbejdsgiverforeningen for Transport & Logistik (ATL) til at slå alarm.

På fem år er antallet af udstedte lastbilkørekort faldet med over 40 procent, og ifølge ATL var der i 2014s sidste seks måneder 380 ledige stillinger i branchen.

Konsekvensen kan blive, at op til 4.000 chaufførstillinger vil være ubesat om ganske få år, lyder advarslen.

»De unge, der ikke ved noget om branchen, synes, at lastbilchauffører er tykke, grimme, dumme, gamle, kedelige og nederen«, siger ATLs direktør, Anne Windfeldt Trolle, til Politiken.

Hun understreger samtidig, at myten om fattige, underbetalte chauffører ikke er sand, og at en chauffør, der får løn efter de danske overenskomster med pension, feriepenge og genetillæg, nemt tjener over 30.000 kroner om måneden.

Formanden for 3Fs transportgruppe, Jan Villadsen, mener, det er branchen selv, den har været gal med. Ifølge Jan Villadsen har branchen selv de seneste år sendt et signal om, at man går efter den laveste fællesnævner og har hyret billige udenlandske chauffører.