Underleverandører spiller nøglerolle i Siemens vækstplan

Energi. Trods voldsom international vækst, nu med etablering af vingeproduktion i Iowa, USA, er de danske underleverandører i høj grad en del af Siemens Wind Powers globale fremtidsplaner.

På trods af, at Siemens Wind Power nu skruer op for sine internationale ekspansionsplaner med blandt andet etablering af produktion i USA vil danske underleverandører også i fremtiden komme til at spille en nøglerolle. Det slog adm. direktør Andreas Nauen fast ved et pressemøde i går i hovedkvarteret i Brande.

- Såfremt de danske underleverandører er i stand til at præstere den fornødne vækst til at følge os, det hjælper vi gerne med, vil de også være meget vigtige partnere for os i fremtiden. Det er ulig meget lettere at holde fast i underleverandører, som allerede har den nødvendige erfaring og de fornødne kompetencer, end at skulle til at alliere sig med et nyt korps af underleverandører. Derfor er målet også, at underleverandørerne følger med os ud i verden, sagde han.

Øget omsætning efter opkøbSiden Siemens for godt to år siden overtog Bonus Energy, er det lykkedes at øge omsætningen betragtelig til mere end tre mia. kr. Samtidig ansættes nye medarbejdere i hobetal. Alene i sidste regnskabsår kom der 662 nye medarbejdere til. Netop underleverandører og nye medarbejdere udgør imidlertid også et par af vindmøllekoncernens større udfordringer.

På leverandørsiden handler det om at sikre den fornødne kapacitet, hvor det kniber på et par områder.

Vanskeligt at skaffe folkPå medarbejdersiden er det netop rekruttering af nye medarbejdere eller vanskeligheder derved, som kan gøre det nødvendigt at oprette afdelinger andre steder i landet eller måske endog i udlandet.

Ifølge Andreas Nauen har Siemens Wind Power allerede en lille afdeling hos DTU. Yderligere en afdeling kan måske blive oprettet i Aalborg, hvor koncernen i dag har en vingefabrik.

Siemens har også etableret vingeproduktion i Engesvang mellem Ikast og Silkeborg. Den adm. direktør slår imidlertid fast, at Brande er og bliver hovedkvarteret for Siemens Wind Power. Regnskabsåret slutter med udgangen af september, og tallene for første kvartal i indeværende regnskabsår fortsætter den opadgående trend.

På den korte bane er Siemens' mål at blive verdens femtestørste producent af vindmøller.

I øjeblikket er koncernen numer 6.

Selvsikkert peger Andreas Nauen samtidig på, at Siemens Wind Power vil være markedsledende målt på kvaliteten.