Ukraine advarer kreditorer om gældssituation

Ukraine risikerer ikke at kunne betale sine kreditorer i løbet af få uger, hvis ikke landet får en aftale i hus om omstrukturering af sin gæld. Det advarede Ukraines finansminister om onsdag.

Foto: TOBIAS SCHWARZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen i Kiev og den internationale valutafond, IMF, har sat sig en fælles deadline om at nå til en aftale om restrukturering af Ukraines statsgæld på 70 mia. dollar inden udgangen af juni. Det er den ukrainske regerings forhåbning, at en restrukturering vil spare landet for betalinger på over 15 mia. dollar over de kommende fire år.

Det skriver Financial Times.

Ukraines finansminister Natalie Jaresko melder sig klar til at forhandle med landets kreditorer og understreger, at situationen er presserende.

- Jeg kan ikke vente til sensommeren og gøre ingenting. Jeg tror ikke, vi har så meget tid. Hvis det kommer dertil, vil jeg blive nødt til at benytte andre værktøjer til at reducere presset på betalingsbalancen, såsom udsættelse af betalinger, udtalte finansminister Natalie Jaresko for nylig i Washington, ifølge Financial Times.