UK kan være på vej med lavere olieskat i Nordsøen

Mindre end to døgn før fremlæggelsen af en ny finanslov i Storbritannien svirrer rygterne om en sænkning af beskatningen på udvinding af olie i den britiske del af Nordsøen.

Foto: Tom Ingvardsen/Mærsk Olie og Ga.
Læs mere
Fold sammen

BBC skriver mandag aften, at oliesektoren ud over britisk selskabsskat på 30 pct. også betaler en tillægsskat på omkring 30 pct.

Oliebranchen plæderer imidlertid for en sænkning af tillægsskatten til 20 pct. som følge af prisfald på olie, og noget tyder på, at regeringen er lydhør. Skatteminister Danny Alexander siger til BBC, at det er vigtigt at støtte branchen i Nordsøen for derved at medvirke til olie- og gasselskaberne kan have tillid til deres investeringer på den lange bane.

På børsen stiger flere olieaktier tirsdag. Premier Oil ligger 6,5 pct. højere og er den mest stigende aktie i Europa Stoxx 600-indekset. BP stiger med 1,5 pct., mens Shell ligger 1,5 pct. højere.

Fremgangen sker på trods af, at prisen for en tønde Brent-olie falder med 0,8 pct. til 53,50 dollar. Det er det laveste niveau siden slutningen af januar.