Udviklingsforum skal give sydvestjysk sammenhold

Fem skarpe. Idag til Gylling Hahr, borgmester i Varde og formand for den nye forening Sydvestjysk Udviklingsforum, som kommunerne Tønder, Fanø, Esbjerg, Varde og Vejen står bag.

Hvorfor er der behov for en regional forening til at styrke erhvervs- og turismeudviklingen?

- Hvis man ser på landsplanredegørelsen og andre prognoser, er der ikke de mest lysende udsigter for området. Hvis vi ikke står sammen, kan der være frygt for, at vi bliver kastet af som udkantsområde.

Hvad bliver de vigtigste opgaver for Sydvestjysk Udviklingsforum?

- At vi er meget opmærksomme på gode initiativer i de enkelte kommuner, som kan være fremmende for udviklingen i hele området, og at vi efterfølgende kan få søgt midler fra blandt andet det regionale vækstforum. Det bliver et fast punkt på bestyrelsesmøderne i kommunernes erhvervsråd, at gode ideer bliver ført videre, en slags brainstorm.

Sydvestjysk Udviklingsforum får tre medarbejdere. Det virker ikke særlig slagkraftigt?

- Nej, men det er heller ikke de tre, der skal lave al arbejdet. Det er også medarbejderne på de lokale erhvervskontorer, og de tre faste medarbejdere skal være projektansvarlige og tovholdere. Vi er heldige at have fået erfarne folk fra det tidligere EU Vest.

Hvad er fordelene ved at have Tønder Kommune, der stagnerer på flere områder, med?

- Det er ikke kun erhvervslivet, vi taler om i det nye forum, men også turismeudvikling, og her har området meget at byde på. Tønder har desuden spændende virksomheder inden for blandt andet aluminium, så jeg mener ikke, man kan tale om, at kommunen er hægtet af.

Der er langt til regionens nye iværksætterhus i Odense. Kunne der ikke være behov for en filial?

- Det emne har vi været igennem. Jeg mener, at selv om det ligger derovre, er det ikke afgørende for, i hvilken udstrækning vi kan få hjælp. Vejen til erhvervsservice vil gå igennem det lokale erhvervskontor. Desuden kan der være god fornuft i, at iværksætterhuset ligger tæt på Syddansk Universitet, og der er trods alt kun halvanden times kørsel herover. I den forbindelse er det selvfølgelig vigtigt, at de ikke sidder i et elfenbenstårn i Odense.