Udsyn: Stort år for velgørenhed - Gaskonflikt undgået mm.

Råvarehandlere er de nye stjerner

(NEW YORK) De store banker overgår hinanden i lukrative tilbud til specialister i råvarehandel, som ser ud til at blive finansverdenens nye superstjerner.

Stort år for velgørenhed

(WASHINGTON) I USA slog bidrag til velgørende formål alle rekorder i 2006. Warren Buffetts bidrag på 31 mia. dollar til Melinda og Bill Gates' Fond ydede sit bidrag til rekorden.

Gaskonflikt undgået

(MOSKVA) Den truende naturgaskonflikt mellem Rusland og Hviderusland blev undgået i tolvte time, da parterne enedes om en pris på 100 dollars per 1000 kubikmeter, eller fem dollars mindre end Gazprom havde forlangt.

Indere vil sælge SUV'er i USA

(NEW DELHI) De indiske Mahindra-bilfabrikker vil sælge modellen Scorpio i USA. Det er en såkaldt Sports Utility Vehicle, der i modsætning til klassen i øvrigt er miljøvenlig og relativt energibesparende. Scorpio sælges allerede i blandt andet Frankrig og Italien.

Boom på Kinas børser

(BEIJING) 2006 blev et rigtig godt år på Kinas børser, hvor aktiekurserne steg med mere end 100 procent. Blandt sværvægterne var børsintroduktionen af ICBC, Kinas største bank.

Mere magt til Europol

(BERLIN) Det tyske EU-formandskab har en plan om at styrke det europæiske politisamarbejde Europol.

Privatiseringens store år

(LONDON) Værdien af privatiserede firmaer på verdensplan nåede i 2006 op over 150 mia. dollar, skriver avisen Financial Times.

Medicinal-boss i offensiven

(LYON) Topchefen for et af verdens største medicinalfirmaer, Sanofi-Avantis, anklager producenterne af generisk medicin for at gøre for lidt for at gøre deres produkter tilgængelige til betalelige priser på deres hjemmemarkeder.

AirAsia søger partnere

(KUALA LUMPUR) Det malaysiske lavprisflyselskab AirAsia vil denne partnerskab med andre, herunder måske Virgin Atlantic, om nye oversøiske ruter.

Nej til Sakhalin lån

(MOSKVA) Efter at russerne i praksis har renationaliseret Sakhalin 2-gasprojektet, skal de ikke sætte næsen op efter et planlagt lån fra Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling (EBRD).

Essar fylder krigskassen

(NEW DELHI) Den indiske Essar-gruppe har efter sigende finansieringen til at forsøge at overtage de to tredjedele af Hutchison Essar Telecommunications, som gruppen ikke ejer i forvejen.

Japan frier til Kina

TOKYO) Den japanske ledelse siger i en nytårsudtalelse, at den proriterer opbygningen af et gensidigt fordelagtigt, strategisk partnerskab med Kina højt.

Hard Rock-handel i fare

(NEW YORK) Den amerikanske Semiole-stammes køb af Hard Rock Café-kæden er bragt i fare. Developer-kæden Cordish har nemlig anlagt sag med påstand om, at den blev holdt ulovligt uden for auktionen om HRC.