Udsyn; Skepsis hos FED - Passagerrettigheder skal styrkes mm.

Pinault stadig varm på Suez

(PARIS) Den franske milliardær Francois Pinault overvejer stadig at afgive et bud på energiselskabet Suez og dermed forstyrre planerne om en sammenslutning af Suez og Gaz de France.

Skepsis hos FED

(WASHINGTON) Mødereferater fra den amerikanske centralbank viser, at flere i ledelsen ser skeptisk på udviklingen i amerikansk økonomi. Wall Street reagerer med kursfald.

Passagerrettigheder skal styrkes

(BRUXELLES) EU vil nyformulere rettighederne for europæiske flypassagerer, efter det har vist sig, at de nuværende regler stort set bliver ignoreret.

Nucor køber Harris Steel

(NEW YORK) Den amerikanske stålgruppe Nucor køber det familieejede canadiske stålselskab Harris Steel of Toronto for godt 800 mill. euro.

Halvledere af plastik

(LONDON) Et britisk selskab har sikret finansieringen til bygning af verdens første fabrik til produktion af plastik-halvledere. Plastik skal erstatte silikone. Det ses som et gennembrud for produktion af såkaldt intelligente materialer.

Toyota bygger fabrik i USA

(TOKYO) Toyota vil bygge endnu en bilfabrik i USA - denne gang i en af sydstaterne. Toyo-tas salg steg på det amerikanske marked med 12 procent i december, mens de amerikanske bilfabrikker måtte notere ny tilbagegang.

Merkel søger nye aftaler med USA

(BERLIN) Som EU-formand vil Angela Merkel tage omfattende initiativer til harmonisering af regler og lettelse af investeringer og handel mellem EU og USA. - Vi må ikke drive fra hinanden, men tværtimod søge tættere sammen på de områder, hvor det er til gensidig fordel', siger den tyske kansler.

Reassurance bliver billigere

(ZÜRICH) Prisen på genforsikring falder globalt, men forsikringstagere udsat for caribiske orkaner må stadig til lommerne.

Lukrativ afgang

(NEW YORK) Topchefen for den amerikanske byggemarkedskæde Home Depot er fratrådt med en gylden faldskærm på hele 210 mill. dollar.

Stigning i salg af Cava

(MADRID) Salget af den spanske mousserende vin Cava, der er lavet efter champagne-metoden, steg i de første tre kvartaler af 2006 med seks procent. Salget nærmer sig nu 100 millioner flasker på årsbasis.

Lempede investeringsregler

(SEOUL) Sydkorea indfører nye regler, der gør det lettere for sydkoreanske virksomheder og private at investere i udlandet. Det skal lette presset på den stadigt stærkere sydkoreanske valuta.

USA afhængigt af OPEC

(WASHINGTON) USAs afhængighed af olieimport fra landene i OPEC er nu større end på noget tidspunkt de seneste 15 år.

Aktionæraktivisme i vækst

(NEW YORK) Eksperter forudser, at amerikanske topchefer i stigende grad kommer til at bekymre sig om aktivistiske aktionærgrupper i 2007.