Udsyn: Private equity opgiver Hutchison - USA-sanktioner mod iransk bank mm.

Tyrkisk elektricitet privatiseres

(ANKARA) Den tyrkiske regering vil privatisere store dele af landets elektricitetsforsyning. Det fører til frygt for højere el-priser.

Private equity opgiver Hutchison

(NEW DELHI) Prisen på den indiske mobiloperatør Hutchison Essar er sat kraftigt i vejret, og det gør det usandsynligt, at private equity-grupper vil byde på selskabet.

USA-sanktioner mod iransk bank

(WASHINGHTON) Det amerikanske finansministerium har indført sanktioner over for den iranske Bank Sepah International, som beskyldes for at medfinansiere Irans missilprogram.

Lettere at anfægte patenter

(WASHINGTON) Den amerikanske højesteret har afsagt en præcedensskabende kendelse, der fremover gør det lettere at anfægte anmeldte patenter.

Chavéz på march mod socialismen

(CARACAS) Den venezuelanske leder Hugo Chavéz siger, at han vil nationalisere store dele af økonomien og gøre Venezuela til et ægte socialistisk land. Mange frygter, at ekspropriationer vil ske uden erstatning.

Butikker vil beskytte ansatte

(NEW YORK) En række af verdens førende supermarkedskæder indfører fælles regelsæt, der skal hindre børnearbejde, ubetalt overarbejde og andre misbrug af ansatte.

Frankrig sløv i kamp mod svindel

(PARIS) Den franske regering forsinker aftaler om at gribe effektivt ind mod den omfattende svindel med momsrefusioner inden for EU.

Spænding om rentemøde

(.FRANKFURT) Dagens rentemøde i Den europæiske Centralbank er omgivet af større spænding end sædvanligt. Uklare signaler fra ECB-chef Trichet medvirker til usikkerheden om eurorenten.

Swiss Re advarer om oliechok

(ZÜRICH) Den store schweiziske reassurancekoncern Swiss Re advarer om, at der inden for det næste tiår kan komme et olieprischok, der kan føre til global recession. Klimaforandringer er dog en mindst ligeså stor fare, siger schweizerne.

Optimistiske asiaterOptimistiske asiater

(LONDON) For første gang i mange år er optimismen hos erhvervsledere i Europa nu større end i USA. Men selv den europæiske optimisme står tilbage forforventningerne blandt ledere i Asien.

Boom i små biler

(DETROIT) Markedet for små og billige biler ventes at blive et af de hurtigst voksende for bilindustrien, skriver avisen Financial Times. Efterspørgsel kommer primært fra Kina og Indien, men også fra forbrugere i USA og Europa.

Hviderusland bøjer sig

(MOSKVA) Direkte kontakt mellem præsidenterne for Hviderusland og Rusland har ført til, at hviderusserne opgiver at indføre en transitskat på olie, og vejen skulle nu være banet for, at russisk olie til Europa atter kan strømme gennem Hviderusland. Aftalen styrker Putins stilling på hjemmefronten.