Udsyn - Mindre tysk vækst end ventet / Øger kontrol over mobilgigant / Vestas-møller i lille canadisk projekt mv.

Mindre tysk vækst end ventet

(BERLIN) Tyskland havde en økonomisk vækst på 0,3 procent i andet kvartal sammenlignet med kvartalet forinden, hvor der var en økonomisk vækst på 0,5 procent. Det var resultatet af den foreløbige opgørelse og lidt lavere end det ventede på 0,4 procent.

Øger kontrol over mobilgigant

(WARSZAWA) Polens næststørtste selskab for mobil-telefoni, Polkomtel, er kommet på den polske regerings liste over "strategiske selskaber". Det skriver avisen Gazeta Prawna ifølge Bloomberg News. Selskabet er interessant set med danske øjne, da TDC ejer omkring 20 procent af det.

Vestas-møller i lille canadisk projekt

(ONTARIO) Der bliver opstillet seks Vestas V82 1,65 MW-møller i et mindre projekt ved Lake Huron i Ontario i Canada. Det skriver den canadiske nyhedstjeneste CNW Telbec.

Projektet vil blive påbegyndt i august og ventes færdigt sent på efteråret i år.

Eurozonens BNP i lille stigning

(BRUXELLES) Bruttonationalproduktet (BNP) i de 25 eurolande steg mindre end ventet i 2. kvartal, når der sammenlignes med 1. kvartal, da det steg 0,7 procent. Stigningen er opgjort til 0,3 procent på kvartalsbasis, oplyser Bloomberg News.

Norges værste veje

(OSLO) Telemark er Norges værste fylke, når det handler om kvaliteten af vejene i Norge, viser en undersøgelse fra det norske vejdirektorat. Blandt de 15 værste vejstrækninger i landet ligger de otte i Telemark fylke, og det oven i købet som de otte allerværste.

Vil tvinge folk ud af bilerne

(BERGEN) Op imod 15 procent færre biler på vejene kan blive effekten, hvis Trondheim og Bergen vælger at indføre en myldretidsafgift på op til 40 norske kroner. Det viser en ny rapport fra det norske transportøkonomiske institut. De lokale politikere i begge byer er foreløbig imod forslaget.

Legendarisk band genopstår

(LOS ANGELES) Det banebrydende amerikanske rockband Van Halen meddelte mandag, at de efter utallige forsøg genoptager samarbejdet med bandets originale forsanger David Lee Roth, også kendt som Diamond Dave. Samarbejdet udmønter sig foreløbig i en koncertturne i USA.

Nokia hjemkalder batterier

(HELSINKI) Mobiltelefongiganten Nokia advarer om, at 46 millioner batterier i selskabets telefoner risikerer at blive overophedet, erfarer tv2.dk.

Nokia siger, at der er rapporteret om 100 tilfælde, hvor batterierne er blevet overophedet, men der er ikke rapporteret om alvorlige skader.