Udsyn: Faglærte tyskere udvandrer - Wall-Mart styrer elektronisk mm.

Hvilken overraskelse (STOCKHOLM) Endnu en undesøgelse påviser, at alkohol i moderate mængder har en forebyggende effekt i forhold til hjerteinfarkt. Men den afvises af det svenske Institut for Folkesundhed som 'uvidenskabelig.'

Faglærte tyskere udvandrer(BERLIN) Tyskland oplever en kraftig udvandring af faglært arbejdskraft, og det giver bemandingsproblemer mange steder. Og der er bliver mangel på arbejdskraft der ventes skabt 83.000 nye job i 2007 i Tyskland.

Wall-Mart styrer elektronisk(ATLANTA) den amerikanske detailgigant Wal-Mart indfører computerstyrede vagtplaner, så de ansattes arbejdstid reguleres i forhold til antallet af kunder på et givet tidspunkt.

Balanceret budget i 2012(WASHINGTON) Præsident George W. Bush vil fremlægge en plan, der skal gøre det muligt at balancere USA's budget i 2012. Men da er det jo heller ikke ham, der skal stå til regnskab.

Kinas valuta styrket(BEIJING) Den kinesiske valuta er styrket med seks procent siden juli 2005, hvilket giver en række kinesiske eksportvirksomheder problemer.

Pessimistisk cheføkonom(NEW YORK) Morgan Stanleys cheføkonom Stephen Roach går mod strømmen og forudser svigtende indtjening og globale kursfald på aktier i 2007.

Stor økonomisk optimisme i USA(NEW YORK) Amerikanske økonomer venter, at en ny recession bliver undgået, og at amerikansk økonomi kommer et gear op i 2007. Investorerne er også i købehumør på børserne.

Vold i Nigeria(LAGOS) En række voldelige uroligheder i Niger-deltaet bekymrer store olieselskaber med aktiviteter der. Det gælder blandt andre Chevron og Royal Dutch Shell.

Svenske bilister er miljøbevidste(STOCKHOLM) Salget af miljøvenlige biler og dieselbiler steg markant i Sverige i 2006, mens de store firehjulstrækkere blev taberne. Mest solgte bil i Sverige er fortsat Volvos 70-model.

Kinesere køber ind i Kasakhstan(BEIJING) Det statslige kinesiske investeringsselskab Citic Group køber olieaktiver i Kasakhstan for 1,4 mia euro. Det er selskabets største energiinvestering indtil nu.

Stålbøvl i Indien(NEW DELHI) De store stålkoncerner klager over, at deres ekspansionsplaner i Indien hæmmes af bureaukrati og en dårlig infrastruktur.

AT&T-køb godkendt(WASHINGTON) De amerikanske konkurrencemyndighe-der har godkendt, at tele-fonselskabet AT&T køber konkurrenten Bell South for 85 mia dollar. Forbrugerne ser frem til øget konkur-rence og lavere priser på telefoni.

GM satser på sedan(DETROIT) En stor del af General Motors håb om et vellykket turnaround hænger på nylanceringen af sedan-modellen Malibu.

Svenskere er til faste lån(STOCKHOLM) Også i Sverige er tendensen tydelig boligejerne omlægger fra variabelt forrentede lån til lån med fast rente.