Udsyn:

Boom i Silicon Valley / Vista plager Microsoft mv.

(SAN FRANCISCO) USAs "it-hovedstad" Silicon Valley har ligget lidt underdrejet siden dotcom-boblen brast, men i 2006 gik det atter fremad der blev skabt over 30.000 nye high-tech job i dalen.

Vista plager Microsoft

(SEATTLE) Trods et pænt salg af server-software og spilkonsoller rapporterer Microsoft et fald i overskuddet, der primært skyldes problemer med forsinkelser af styresystemet Vista.

Direkte olie fra Ukraine

(KIEV) Ukraine arbejder på at etablere en direkte olierørledning fra regionen ved det Kaspiske Hav til Vesteuropa. Det skulle forbedre forsyningssikkerheden til EU-området.

Stadig knas med A 380

(HAMBURG) Problemerne med kæmpeflyet A 380 fra Airbus synes ingen ende at have. Selskabet indrømmer, at det stadig ikke er lykkedes at rette alvorlige fejl i de elektriske kredsløb. Problemet skyldes blandt andet dårligt samarbejde mellem teknikere i Tyskland og i Frankrig.

Færre penge til sygesikring

(WASHINGTON) Den amerikanske regering arbejder med planer, der markant skal sænke udgifterne til Medicare (sygesikring), siger finansminister Hank Paulson.

Storbritannien truer Airbus

(LONDON) England lader Airbus-moderselskabet EADS forstå, at det vil bringe store britiske militærkontakter til Airbus i fare, hvis ikke UK får underleverandørarbejdet på vinger til den næste generation af passagerfly.

Storhandel i Sverige

(STOCKHOLM) Wallenbergfamiliens investeringsselskab Investor køber samen med den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley Mölnlycke Healthcare for næsten 26 mia svenske kroner.

Kinesere vil "rense" internettet

(BEIJING) Den kinesiske præsident Hu Jintao opfordrer til skrappere kontrol med internettet og opfordrer partiets kadrer til at hjælpe med at rense det for uønsket materiale.

Tabt er tabt

(NEW YORK) Det bliver ikke muligt for New York at tilbageerobre de bankforretninger, der er flytte til blandt andet London. Det bedste, man kan håbe på, er at bremse tendensen, siger viceformanden for investeringsbanken Lehman Brothers, Thomas Russo.

Russisk-indisk samarbejde

(MOSKVA) Det russiske olieselskab Rosneft og det indiske ONGC vil arbejde tæt sammen om bud på olie- og gasaktiver i tredjelande.

Italien liberaliserer

(ROM) Den italienske centrum-venstre regering ønsker at gøre det lettere at starte nye virksomheder, vil nedbringe omkostningerne ved mobiltelefoni, og ønsker at skærpe konkurrencen på benzinmarkedet.