Udsyn:

Kæmpe tab hos Ford

(DETROIT) Ford Motor Co. tabte 5,8 mia dollar i fjerde kvartal og 12,7 mia dollar i hele 2006. Det er de største tab i koncernens historie. Tallene fra konkurrenterne General Motors og Chrysler ventes også at være dystre.

Skepsis over energiplan

(WASHINGTON) Præsident Bush"plan, der skal sænke benzinforbruget og gøre USA mindre afhængig af importeret energi, bliver mødt med skepsis af eksperter, der kalder målene uopnåelige med de midler, regeringen er villig til at bruge.

Indien kræver indrømmelser

(NEW DELHI) Hvis der skal gang i drøftelserne i Doha-runden om liberalisering af verdenshandlen, kræver det langt større indrømmelser fra USA og EU, siger den indiske handselsminister Kamal Nath.

Private equity vil drive lobby

(BERLIN) Private equity-grupper i Tyskland vil danne en lobby-gruppe, der skal arbejde for at bedre deres image og muligheder i landet, hvor de ikke er ret populære.

Vil have Kina og andre med i G8

(BERLIN) Tyskland vil have Kina og andre såkaldte emerging countries med i G8 omend i første gang ikke som fulde medlemmer. Lande som Mexico, Indien og Brasilien nævnes også af tyskerne.

USA presser Europa på Iran

(WASHINGTON) USA øger presset på modvillige europæiske lande for at få dem med i sanktioner mod Iran på grund af Irans atomprogram.

Global ledighed

(GENEVE) Ifølge den internationale arbejdsorganisation ILO nåede den globale ledighed i 2006 op på 195 millioner ledige. Hvordan man så opgør det. ILO regner sig frem til en global ledighedsprocent på seks procent.

Hartz slipper for fængsel

(BERLIN) Den tidligere personalechef i VW og politiske grå eminence Peter Hartz fik to års betinget fængsel og en bøde på 4,3 mill. kroner for sin rolle i sagen, hvor VW betalte bestikkelse, rejser, bordelbesøg med mere til faglige tillidsmænd og arbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer.

SAP-aktier i frit fald

(BERLIN) Verdens største producent af business-software, tyske SAP, har mistet 15 procent af sin værdi målt i aktiekurser siden årsskiftet. Et nyt produkt til mellemstore virksomheder tapper koncernen for penge.

iTunes ulovligt i Norge

(OSLO) Den norske forbrugerombudsmand har dømt iTunes ulovligt, fordi musikken kun kan spilles på Apples egne apparater.

Fedtet cheflønning

(NEW YORK) Den amerikanske byggemarkedskæde Home Depots nye topchef får kun halvt så meget i løn som forgængeren. Frank Blake må nøjes med 8,9 illioner

dollar om året.