Udsyn -

Revolutionen på retur

(HAVANA) En gruppe cubanske økonomer arbejder med planer om en mere markedsorienteret og privatiseret økonomi i tiden efter Castro.

Boligmarked fortsat presset

(NEW YORK) D.R.Horton, der er en af USA's største byggevirksomheder, rapporterer om et kraftigt fald i ordreindgangen. Det ses som et tegn på, at boligmarkedet i USA fortsat ligger underdrejet.

Truende bulgarsk inflation

(SOFIA) Stigende inflationært pres på den bulgarske økonomi gør det tvivlsomt, om landet kan gennemføre sin ambition om at blive medlem af eurozonen fra 2010. Den bulgarske finansminister forbereder befolkningen på flere års forsinkelse.

Advarsel mod protektionisme

(FRANKFURT) Chefen for Den europæiske Centrabank, Jean-Claude Trichet, har fremsat sin hidtil skarpeste advarsel mod den handelsprotektionisme, der efter hans opfattelse truer en positiv udvikling af verdenshandelen.

Oliestrid eskalerer

(MOSKVA) Rusland har stoppet olieforsyningerne til Europa gennem transit-rørledningen gennem Hviderusland. Russerne påstår, at hviderusserne stjæler olie fra rørene og taler om en handelskrig.

Købt og betalt forskning

(LONDON) En britisk undersøgelse tyder på, at forskning finansieret af sodavandsindustrien når frem til mere sodavandsvenlige konklusioner end uafhængig forskning, skriver avisen Financial Times.

Militærregering overtager guldmine

(FIJI) Den nye militære kupregering på Fiji-øerne har som en af sine første handlinger beslaglagt landets eneste aktive guldmine.

Lyspunkt hos General Motors

(DETROIT) For første gang i seks år udviser General Motors europæiske aktiviteter et overskud. For første gang har GM solgt over to millioner biler i Europa.

Frankrig våger over landbrugspenge

(PARIS) Frankrig reagerer vredt på forlydender om an aftale mellem EU og USA om færre subsidier til landbruget. Aftalen skulle sætte ny gang i Doha-runden om verdenshandelen.

US Airways rejser flere penge

(WASHINGTON) US Airways har styrket sit kapitalgrundlag, og det ses som optakt til et forhøjet bud på kriseramte Delta Airlines.

EU må sprede energiordrer

(BRUXELLES) EUs nye energipolitik understreger behovet for at styrke forbindelserne med alle leverandørlande for at undgå for stor afhængighed af de enkelte olieproducerende lande.