Udsigt til rekordsalg i 2004

Der er udsigt til rekordår på boligmarkedet. 2004 ender med det højeste hussalg i 10 år, og de afdragsfri lån er hovedårsagen.

Læs mere
Fold sammen
Hussalget sætter rekord i år, og de afdragsfri lån er hovedårsagen. Det konstaterer ejendomsmæglerkæden Home i en analyse, hvor boligsalget i år til dato bliver sammenlignet med tallene fra de tidligere år. 2004 har budt på det højeste boligsalg i ti år, viser tallene.

- Flere lånetyper gav flere muligheder, og det betød flere købere i markedet. Den tendens var især gældende først på året. Næste år vil vi ikke i samme grad se, at det er sælgers marked. Der er efterhånden kommet mere balance i markedet, og den tendens vil brede sig til dele af landet, mens der fortsat vil være overefterspørgsel i de betydende byområder, siger kommunikationschef Preben Merrild Angelo fra Home.

Homes opgørelse viser, at der er solgt 20 procent flere ejerlejligheder og sommerhuse i år end sidste år. Og salget af enfamiliehuse ligger over sidste år med 11 procent. Det er det højeste hussalg i 10 år - for ejerlejlighedernes vedkommende var der dog lignende tilstande i 1998.

/ritzau/