Udsigt til højere renter for boligejere

Den europæiske rente vil i løbet af de næste par måneder blive hævet til 3,75 procent. Det får betydning for boligejere med flekslån.

Eurorenten vil blive hævet med et kvart procentpoint til 3,75 procent i februar eller marts. Det venter økonomer, efter at eurobanken på sit møde torsdag fastholdt renten uændret på 3,50 procent.

De højere renter vil få betydning for boligejere med flekslån. Men det er godt for danske økonomi, der bevæger sig mod kogepunktet, mener økonomerne.

Senioranalytiker i Nordea, Anders Matzen, siger, at signalet fra ECB er højere rente.

- Signalet var, at der kommer en ny rentestigning til 3,75 procent, og vi venter den i marts, siger Anders Matzen.

Økonom i Handelsbanken Rasmus Gudum-Sessingø venter, at ECB hæver eurorenten allerede på sit møde i februar, og selv om det er skidt for boligejerne, er det godt for dansk økonomi, vurderer han.

- Højere renter bremser den økonomiske aktivitet netop i en situation, hvor økonomien bevæger sig på grænsen til overophedning. Det kan blive endnu mere aktuelt, hvis lønmodtagerne skulle få større lønstigninger igennem i forbindelse med de aktuelle overenskomstforhandlinger, siger Rasmus Guddum-Sessingø.

Hæver ECB eurorenten, følger den danske Nationalbank efter med en dansk renteforhøjelse, fordi kronen er bundet til euroen.

/ritzau/