Udsigt til højere aktivitet i Kina de næste måneder

Den kinesiske servicesektor har det fortsat hæderligt, selv om der ikke er tale om et jubelscenarie. Det fremgår af friske data fra HSBC og Markit Economics onsdag.

Læs mere
Fold sammen

PMI-indekset for servicesektoren steg til 52,0 i februar fra 51,8 måneden før, og det kombinerede indeks for industrie og servicesektor (Composite) steg til 51,8 fra 51,0.

PMI-statistikkens viser, at Kinas servicesektor forblev i vækst område i februar, selv om vækstraten er ganske beskeden.

- Den solide stigning i nye ordrer indikerer, at væksten i aktiviteten kan tage yderligere fart i de kommende måneder, da virksomheder fortsat ser positive forretningsmæssige udsigter, siger økonom Annabel Fiddes fra Markit Economics i en kommentar.

Hun betegner dog fortsat den nuværende vækstrate som "ganske beskeden".

Det officielle Purchasing Managers Index for servicesektoren fra China Federation of Logistics and Purchasing i Beijing viser i weekenden en stigning til 53,9 i februar fra januars 53,7.

Servicesektoren udgjorde sidste år 48,2 pct. af den kinesiske økonomi, hvilket var 1,3 pct.point mere end året før.

Indekset er konstrueret således, at værdier over 50 betyder økonomisk ekspansion, mens værdier under 50 betyder sammentrækning.

/ritzau/FINANS