Udlejning af sommerhuse på lavt niveau

Sommerhusudlejernes forventninger om et stort rykind af feriegæster ikke mindst fra Tyskland i de danske feriehuse efter terrorangrebene i USA den 11. september ser langt fra ud til at holde stik.

Det var ventet, at et dyk i lysten til at flyve ville give gevinst for sommerhusejerne. Men Feriehusudlejernes Brancheforening, der repræsenterer 90 pct. af den organiserede udlejning af danske feriehuse, melder om uændrede bookingtal for feriesæsonen 2002 sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Og tallene sidste år var vel at mærke de dårligste i 10 år. Igen i år er det tyskerne, der mangler, blandt feriehusgæsterne, hvorimod tendensen til flere skandinaviske gæster ser ud til at fortsætte.

Formanden for Feriehusudlejernes Brancheforening, Kaj Frederiksen, tilskriver den dårlige 2001-sæson mund- og klovsygen samt olieforurening i Østersøen.

- Til gengæld havde vi en prægtig sommer med masser af sol. Vi har derfor i den kommende sæson haft en vis forsigtig forventning til, at det nu kun kunne gå fremad for dansks turisme i al almindelighed og feriehusudlejningen i særdeleshed.

Men disse forventninger ser desværre ikke ud til at blive bekræftet i de nu foreliggende tal for bookingen i den kommende sæson, siger Kaj Frederiksen.

Han mener, at den 11. september til gengæld har fået forbrugerne herunder tyskerne til at sætte forbruget ned og være tilbageholdende. For at vende udviklingen efterlyser han et større engagement fra bl.a. Danmarks Turistråds side i markedsføringen på det tyske marked.

Feriehusudlejernes Brancheforening tegner sig årligt for 15 mio. overnatninger eller 40 pct. af alle turistovernatninger i Danmark.

Ritzau