Udland: Saudier nedskærer olieproduktion - Skepsis over for Euro mm.

Singapore ikke klar til strip

(SINGAPORE) En filial af Paris berømte stripteaseklub Crazy Horse lukker nu i Singapore, hvor man ellers havde håbet, den ville give byen et image som center for natteliv og underholdning.

Saudier nedskærer olieproduktion

(RIJHAD) Saudi Arabien vil reducere den daglige produktion af råolie med yderligere 158.000 tønder som led i en OPEC-plan, der skal holde prisen oppe.

Skepsis over for Euro

(FRANKFURT) Et massivt flertal af borgerne i de store lande i eurozonen mener, at den fælles valuta har skadet deres nationale økonomier, viser en meningsmåling foretaget af opinionsinstituttet Harris og avisen Financial Times. Således mener for eksempel kun fem procent af franskmændene, at euroen har gavnet.

Optimisme i Bundesbank

(FRANKFURT) Den tyske nationalbank siger, at den forventer, at det tyske økonomiske opsving vil blive stabilt og af længere varighed. Bundesbank ser blå himmel i 2007 og det meste af 2008.

Deutsche Telekom nedjusterer

(BERLIN) Deutsche Telekom siger i en børsmeddelelse, at overskuddet i 2007 bliver mindre end hidtil ventet. Skarp konkurrence og ugunstig valutaudvikling får skylden.

US Steel tredobler overskud

(NEW YORK) US Steel rapporterer om næsten en tredobling af overskuddet et tegn på et kraftigt come back for den amerikanske olieindustri.

Nye a-kraftværker i USA

(WASHINGTON) De amerikanske energiselskaber planlægger en ny generation af atomkraftværker og slås om egnede lokaliteter.

Iran i handel med Shell og Repsol

(TEHERAN) Styret i Teheran oplyser, at Iran nu er meget nær en handel til 10 mia. dollar med Shell og spanske Repsol. Det drejer sig om flydende naturgas fra oliefeltet Syd Pars.

Flexlån i byerne

(STOCKHOLM) Også i Sverige går tendensen mod flere fastforrentede lån i boliger, men der er regionale forskelle i de større byer holder flere fast i flexlånene.

Pålidelighed først og fremmest

(TOKYO) Toyota-topchef Michiyo Nakamoto fastslår, at Toyota må passe på ikke at ofre sit image af pålidelighed på vækstens alter.

Ønsker frie hænder

(ROM) Mulige købere af det nødlidende italienske luftfartsselskab Alitalia, kræver, at den italienske regering giver dem frie hænder til at opsplitte og omstrukturere selskabet.

Hårfarve til Super Bowl

(NEW YORK) Kosmetikfirmaet Revlon investerer for første gang i et af de uhyre dyre tv-spots i forbindelse med finalen i American Football, Super Bowl. Der skal reklameres for hårfarve.