Udland: Dyrt flertalsskifte for olieindustrien - Prodi tager fat på pensionsreform mm.

Aktieboom i McDonald"s

ATLANTA) Burgerkæden McDonald"s kan notere den højeste aktiekurs i syv år. Kæden siger, at der er fremgang på samtlige regionale markeder.

Dyrt flertalsskifte for olieindustrien

(WASHINGTON) Den amerikanske olieindustri frygter, at det nye demokratiske flertal i USA's Kongres vil koste branchen 14 mia dollar i tabte skattelettelser og subsidier, skriver Jyllands-Posten. Også nogle af industriens gamle venner blandt republikanerne signalerer, at de er parate til at sadle om.

Prodi tager fat på pensionsreform

(ROM) Den italienske centrum-venstre regering kan ikke komme uden om at tage fat om nælden: det skrigende behov for en pensionsreform. Men premierminister Prodi får ikke nemt ved at manøvrere mellem moderate og venstreorienterede i sit eget parti, EU og finansmarkedet.

Gratis telefoni på vej

(NEW YORK) Det store amerikanske telefonselskab American Telephone & Telegraph (AT&T) har planer om at lade sine mobilabonnenter ringe gratis.

Oliepris får skyld for inflation

(FRANKFURT) I 2006 oversteg inflationen i eurozonen for syvende år i træk Den europæiske Centralbanks målsætning. ECB siger, at det især skyldes de høje oliepriser gennem det meste af året.

Bekymring for 'bad credit'

(NEW YORK) De store amerikanske banker præsenterer generelt flotte regnsaber, men under overfladen er de mere og mere bekymrede for mange debitorers evne til at betale lån tilbage.

Begrænsninger for energiselskaber

(NEW YORK) De store amerikanske energiselskaber har taget bestik af det ændrede flertal i Kongressen og lover nu aktivt at medvirke til begrænsninger i deres udledning af drivhusgasser.

Bankplaner møder modstand

(ATLANTA) Den amerikanske detailgigant Wal-Martsplaner om at oprette regionale bankfilialer ejet af selskabet møder stærk modstand i en række amerikanske delstater.

Illegal kaffe undersøges

(JAKARTA) Flere store fødevarefirmaer har muligvis forhandlet kaffe, der er dyrket illegalt i to nationalparker på Sumatra. De vil nu selv foretage nærmere undersøgelser.

Mitsubishi frier til Peugeot

(TOKYO) Mitsubishi Motors i Japan søger et nærmere samarbejde med Peugeot Citröen i håb om at reducere omkostningerne og fremme konkurrenceevnen.

I-lande bruger mindre olie

(WASHINGTON) I 2006 faldt forbruget af olie i de industrialiserede lande for første gang i 20 år og den tendens kan få olieprisen ned på længere sigt, skriver avisen Wall Street Journal.