Udflytning sikrer Unomedical

Unomedical halverer antallet af medarbejdere i Danmark for at reducere omkostningerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en storstilet udflytningsmanøvre er Unomedical, det tidligere Mærsk Medical, netop nu i gang med at reducere antallet af ansatte i Danmark med 50 procent. 1.200 af virksomhedens 4.000 medarbejdere var, inden udflytningsplanen blev sat i værk, ansat i Danmark. Når planen er gennemført til foråret, er antallet af medarbejdere i Danmark bragt ned til omtrent 600.

»Vi er nødt til at sikre os en anden omkostningsplatform. Skal man konkurrere på nye markeder og fortsætte ekspansionen, er udflytning en forudsætning,« siger Henrik Brandt, administrerende direktør i Unomedical.

En række danske medicovirksomheder satser på produktion i Kina, men Unomedical har i første omgang fravalgt kinesisk produktion.

»Timelønnen vil være lavere ved produktion i Kina, men for os er der store fordele i at lægge produktionen tæt på vores hovedmarkeder USA og Europa,« siger Henrik Brandt.

Unomedical omsatte i 2005 for 1,9 mia. kr. og ejes af kapitalfonden Nordic Capital. Koncernen har produktionsanlæg i England, Hviderusland, Danmark, Malaysia, Australien og har investeret massivt i nye produktionsanlæg i Slovakiet og Mexico.

»Men vi har beholdt den højautomatiske produktion, produkt-, proces-, og systemudviklingen i Danmark,« understreger Henrik Brandt.