Udenlandske pengemænd gør klar til at købe Parken: Vil splitte koncernen op

Foto: Brian Bergmann

En gruppe udenlandske investorer har set sig lun på Parken Sport & Entertainment og vil i denne uge præsentere et købstilbud for selskabets bestyrelse, skriver Inside Business. Målet er en opsplitning af underholdningskoncernen, skriver erhvervsmediet, der har sine oplysninger fra en lang række kilder med indsigt i planerne.

Investorgruppen med den store amerikanske investeringsfond Fortress i ryggen har allerede været i dialog med LD, der er storaktionær i Parken. Ifølge Inside Business ser LD positivt på investorernes plan om at betale 105-120 kr. per aktie i Parken.

Buddet vil svare til en samlet pris på Parken på 1-1,2 mia. kr. svarende til en præmie på mellem 25-43 pct. i forhold til den nuværende aktiekurs.
Ud over Fortress har også Redstone Advisors en nøglerolle i investorgruppen, og der er ifølge Inside Business brugt mange måneder på at gennemgå Parkens forretning for at finde ud af, hvilke værdier selskabet rummer.

Planen er at sælge aktiviteter fra, herunder badelandet Lalandia og kontorejendommene på Østerbro, for i stedet at koncentrere om FC København og nationalarenaen Parken. Derved mener investorerne, at man bedre får koncernens værdier frem i lyset.

Fortress styres blandt andet af rigmanden Wes Edens, der i sommer købte sig ind i Aston Villa.

Parken-aktien steg mandag med 0,2 pct. til 82,40 kr.