Udenlandske fødevarer falder i danskernes smag

Vækst. Dencon Foods i Haderslev har atter øget indtjeningen på at importere kvalitetsfødevarer fra store dele af verden.

Danskere og andre skandinaver får tilsyneladende i stigende grad smag for udenlandske fødevarer. I hvert fald oplever Dencon Foods A/S i Haderslev, som importerer fødevarer fra over 150 leverandører over hele kloden, fra Brasilien til New Zealand, gode tider.

Virksomheden øgede i det seneste regnskabsår resultatet før skat fra 9,3 til næsten 13 mio. kr. og fortsætter dermed de senere års fremgang.

Dencon Foods blev etableret i 1995, og siden har den sønderjyske fødevareleverandør konstant øget sit sortiment, så det nu omfatter over 1200 varenumre inden for køl- og frys-området, hvor målet er at være markedsleder.

Salget foregår til størstedelen af detailhandlen, cateringgrossister, industrien og slagtere i hele Skandinavien.

I fremtiden ser Dencon Foods også et marked i de nye EU-lande i Østeuropa, herunder Baltikum, samt Rusland.

Flere udbygningerDencon importerer især oksekød, fjerkræ og vildt, og kriteriet er i alle tilfælde, at selskabet ikke handler med varer, som medarbejderne ikke selv med velbehag vil sætte tænderne i - uanset om det er eksotiske dyr eller mere gængse vildttyper.

Dencon Foods ejes af far og søn, Thomas og Henrik Bekker, samt fire af virksomhedens ledende medarbejdere, og i takt med de gode resultater er egenkapitalen tredoblet på fire år, og bygningerne på Finlandsvej har måttet udvides flere gange.