UBS undgår Libor-bøde

UBS har indgået en aftale om immunitet med konkurrencemyndighederne i EU, der vil spare den schweiziske bank for yderligere bøder for manipulation med Libor-renten.

Foto: FABRICE COFFRINI. Schweiziske UBS bliver belønnet for at samarbejde med myndighederne og for at videregive information om andre banker.
Læs mere
Fold sammen

UBS bliver belønnet for at samarbejde med myndighederne og for at videregive information om andre banker. Det skriver Financial Times.

Barclays har tidligere indgået en lignende aftale med myndighederne i EU om manipulation af Euribor-renten. Det betyder at to af Europas største banker undgår bøder, når myndighederne har færdiggjort deres efterforskning.

Efter at både Barclays og UBS sidste år indgik forlig med de britiske og amerikanske myndigheder, igangsatte bankerne interne undersøgelser. Da bankerne indså omfanget af manipulationen kontaktede de myndighederne i Bruxelles, som igangsatte en større undersøgelse.

Resultaterne ventes at komme inden for et par uger, og man har allerede taget kontakt til de anklagede banker for at informere dem om størrelsen på de bøder, de forventes tildelt.