Uber anklaget for prisdumping i Indien

Den amerikanske kørselstjeneste Uber bliver af sin største rival på det indiske marked, Ola, anklaget for at dumpe priserne og derved brænde kontanter af, indtil konkurrenten knækker. Ola håber, at den indiske regering indfører regler på området.

Grundlæggeren af Ola, Bhavish Aggarwal, mener, at den indiske regering bør følge Kinas eksempel og indføre regler på området, der gør det ulovligt at føre priser, som ligger under omkostningerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL SORABJI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

Grundlæggeren af Ola, Bhavish Aggarwal, mener, at den indiske regering bør følge Kinas eksempel og indføre regler på området, der gør det ulovligt at føre priser, som ligger under omkostningerne.

- Den indiske regering er måske langsom, men den er ikke blind og dum, så den vil også indføre regler på et tidspunkt. At brænde penge i et land, fordi man har profitable markeder andre steder, er imod WTO's (Verdenshandelsorganisationens, red.) principperne, siger Bhavish Aggarval til Financial Times.

Siden Uber gik ind på det indiske marked i 2013, har priskonkurrencen været intens, og Ola har eksempelvis måtte køre med et tilbud på bare 0,09 dollar per kilometer oven på startgebyret, hvilket ifølge selskabet udelukkende er resultat af Ubers aggressive prispolitik.

På trods af konkurrencen holder Bhavish Aggarwal og Ola fanen højt.

- Indien vil blive som Vietnam-krigen. Uber kan kaste alle sine penge i en tæppebombning af landet, men det vil ikke føre dem nogle vegne, siger Bhavish Aggarwal til Financial Times.

Uber afviser anklagerne og mener, de konkurrerer bredt og fair for at tiltrække chauffører og kunder på markedet, der er selskabets næststørste efter USA.