Tyskland: Væksten tager til i år - aftager i 2019

Det tyske IFO-institut ved universitetet i München venter fortsat en opblomstring af økonomien i 2018, hvorefter væksten lægger sig lidt igen næste år.

Det tyske IFO-institut ved universitetet i München venter fortsat en opblomstring af økonomien i 2018, hvorefter væksten lægger sig lidt igen næste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREAS GEBERT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske økonomiske vækst ventes at tiltage fra 2,2 pct. i 2017 til 2,6 pct. i 2018, hvorefter den aftager igen til 2,1 pct. i 2019. Estimaterne er uændrede i forhold til den seneste prognose fra december 2017.

Arbejdsløsheden ventes at falde fra 5,7 pct. i 2017 til 5,2 pct. i år og yderligere til 4,8 pct. i 2019.

»Den stærke vækst i den tyske økonomi vil fortsætte i de kommende måneder,« konstaterer IFO om udsigterne.

Det velansete økonomiske institut ser dog risiko for flaskehalse.

»Overbelastningen af kapaciteten vil vokse mærkbart i prognoseperioden, og højere lønninger og priser vil i stigende grad vinde indpas,« advarer IFO.

Instituttet venter, at de massive skattelettelser i USA og den tiltagende vækst i eurozonen vil øge efterspørgslen efter tyske produkter og services.

Til gengæld trækker den øgede debat om lanceringen og/eller forhøjelsen af told på samhandelen over Atlanten i den anden retning, skriver IFO. Det samme gør en styrkelse af euro.

Instituttet vurderer desuden, at regeringens seneste ekspansiv finanspolitik kan stimulere økonomien midlertidigt, men efterspørger også et svar fra den tyske regering på lavere selskabsskatter i USA, såvel som i Frankrig og Tyskland.