Tyskland genopliver finansskat

Det danske formandsskab bliver sat på bænken, mens Tyskland nedsætter en arbejdsgruppe, der skal sætte skub i forhandlingerne om en finansskat i EU.

Tysklands finansminister Wolfgang Schauble (th.) har nedsat en arbejdsgruppe i EU, der skal sætte skub i forhandlingerne om en finansskat. Danmark er trods formandsskabet ikke ved bordenden. Fold sammen
Læs mere
Foto: GEORGES GOBET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tyskland genopliver tankerne om en finansskat i EU. Det sker efter en EU-arbejdsgruppe nedsat af den magtfulde tyske finansminister Wolfgang Schauble, nu skal sætte skub i forhandlingerne, skriver Altinget.dk.

Gruppen er ifølge Altingets oplysninger lavet uden om de almindelige spilleregler, hvilket betyder, at Danmark til trods for formandsskabet i EU ikke kommer til at sidde for bordenden. Gruppen har allerede haft første møde i Bruxelles.

"Det må da siges at være lidt et signal, at Danmark på den måde bliver by-passet," siger en kilde tæt på forhandlingerne til Altinget.


Blandt andet Frankrig har tidligere kritiseret det danske formandsskab for ikke at sætte finansskatten på dagsordenen. Danmark er inviteret i arbejdsgruppen, men balancerer på en knivsæg, netop fordi gruppen ikke er en del af det danske formandsskabs program.

Arbejdsgruppen forventes ifølge Altinget at tage udgangspunkt i det kompromisforslag, tyskerne havde med til seneste møde blandt EUs finansministre. Kompromisforslaget er blødere udgave af kommissionens forslag, som der indtil videre ikke er enighed om.Både skattekommissær og Algiras Semeta og Europa-Parlamentet støtter forslaget om en finansskat i EU. Blandt forslagets modstandere er især Storbritannien, der allerede har en finansskat, og Sverige, der tidligere har haft et katastrofalt forsøg med en.

EU's finansministre ventes igen at diskutere Kommissionens forslag til en finansskat på enten rådsmødet i maj eller juni.