Tyskland: Eksporten stærkere end ventet i april

Tysklands eksport udviklede sig overraskende helt fladt i april. Eksportændringen opgøres til 0,0 pct. mod en stigning på 1,9 pct. måneden før. Til sammenligning havde økonomerne ventet et fald på 0,8 pct. ifølge Bloomberg News.

Foto: TOBIAS SCHWARZ. Importen i Tyskland faldt i april med 0,2 pct., hvilket også var en overraskelse, idet økonomerne havde ventet et plus på 1,3 pct.
Læs mere
Fold sammen

I samme periode faldt importen med 0,2 pct., mens Tysklands handelsbalance dermed landede i et overskud på 25,6 mia. euro.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et overskud på 22,8 mia. euro, efter at marts gav et plus på 26,2 mia. euro.

Samtidig viste betalingsbalancen et overskud på 28,8 mia. euro i april mod økonomernes prognose om et overskud på 21,0 mia. euro.

I marts var betalingsbalanceoverskuddet på 29,9 mia. euro, hvilket var en revidering fra den tidligere udmelding om 30,4 mia. euro.

Importen i Tyskland faldt i april med 0,2 pct., hvilket også var en overraskelse, idet økonomerne havde ventet et plus på 1,3 pct.