Tysk vejskat kan blive skæbnesvanger for danske vognmænd

Danske eksportvognmænd frygter at blive hårdt ramt på konkurrenceevnen, når den længe ventede tyske vejskat for lastbiler træder i kraft ved årsskiftet.

Læs mere
Fold sammen
Det er med bange anelser, at danske vognmænd imødeser startskuddet for den længe planlagte tyske vejskat for lastbiler ved årsskiftet.

Formanden for de danske eksportvognmænd i foreningen International Transport Danmark ITD, Mogens Therkelsen, mener ligefrem, at 2005 bliver et skæbnesvangert år for mange transportvirksomheder, nu da udgifterne for vejskatten kommer oven i de rekordhøje oliepriser og andre stigende omkostninger.

- Her omkring årsskiftet er frygten i branchen større end nogensinde før. 2005 vil nok gå over i historien som et år, hvor transporterhvervet skal have nogle markante fragtreguleringer og prisstigninger, som man aldrig har oplevet før, siger Mogens Therkelsen, der er administrerende direktør for transport- og logistikvirksomheden H.P. Therkelsen i Padborg.

Alene vejskatten vil ifølge Therkelsens skøn få vognmændenes omkostninger til at stige med op til 15 procent, og det er i sidste ende forbrugerne, som betaler.

/ritzau/