Tysk stålværk frygter konsekvenserne af Trumps straftold

Det tyske stålværk Brandenburger Elektrostahlwerke frygter, at USAs straftold på stål kommer til at koste op til 300 jobs.

Det tyske stålværk Brandenburger Elektrostahlwerke frygter, at USAs straftold på stål kommer til at koste op til 300 jobs. Fold sammen
Læs mere
Foto: NATALIE BEHRING

Det skriver The Wall Street Journal.

Stålværket, der ligger i Brandenburg an der Havel og forsyner Europa med stålkabler brugt til konstruktion, frygter at USAs straftold kommer til at påvirke det europæiske stålmarked. Truslen består i, at lande, der før eksporterede til USA, fremover vil eksportere deres stål billigt til Europa.

Stålværket, der er ejet af det italienske selskab Riva Group, har i forvejen oplevet stigende konkurrence fra lande som Rusland, Hviderusland og Tyrkiet.

Riva Group forholder sig forhåbningsfulde, siger en talsmand fra selskabets tyske stålværk, der forventer at europæiske politikere vil gå til kamp for opretholdelsen af et fair europæisk og globalt marked.

Rudolf Stelter, der har arbejdet på stålværket i mange år, mener at straftoldene måske kan redde nogle amerikanske jobs, men at det vil skade Tyskland, såvel som andre stålproducerende, europæiske lande, hvis det omdirigerede stål kommer til Europa fremfor USA.

Tyskland eksporterer i dag 80 pct. af sit stål til Europa.