Tysk politi ransager Deutsche Banks hovedkvarter

Deutsche Banks kontorer i Berlin, Düsseldorf og Frankfurt er blevet ransaget af tysk politi som led i efterforskningen af sagen om manipulation af bankens moms-skat indbetalinger. To ledende medarbejdere er blevet direkte linket til sagen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver finansavisen Financial Times.

Fem personer er blevet anholdt i forbindelse med aktionen mod Deutsche Banks hovedkvarter i Frankfurt. Deutsche Banks finansdirektør, Stefan Krause, samt direktør Jürgen Fitsche, er de to mest højtstående personer indblandet i sagen. De er involveret i sagen, da de står som underskrivere på bankens moms-indberetning for 2009.

Sagen, der af de tyske myndigheder kaldes 'karrusel-handel', omhandler profit ved handel med især CO2-kvoter gennem undgåelse af momsskat, ved brug af en række import og eksport transaktioner. Deutsche Bank, der er eurozonens største bank målt på aktiver, har allerede accepteret en nedskrivning på 300 mio. euro i forbindelse med sagen. Bankens ledelse meddelte yderligere, at bankens moms-indberetninger var blevet korrigeret, og at banken ville samarbejde med myndighederne.

Deutsche Bank er udover moms-sagen også i søgelyset i sagen om manipulation af den britiske LIBOR-rente, samt en ny sag i USA, hvor det amerikanske børstilsyn efterforsker en whistleblower-anmeldelse om, at banken skulle have bevidst skjult et underskud fra myndighederne under finanskrisen. Deutsche Bank vurderer, at sagsomkostningerne i værste fald kan ende med at koste banken op mod 2,5 mia. euro.

/ritzau/FINANS