Tysk bilindustri forventer produktionsboom i 2012

Ansatte i den tyske bilindustri har fået forkortet juleferien, for at fabrikkerne kan holde med efterspørgslen.

Den tyske bilindustri forventer at skabe 60.000 nye job i 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID HECKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens fremtidsudsigterne herhjemme ser mere og mere grå ud for hver måling, der kommer, tegner 2012 til at blive noget mere positiv syd for grænsen. En ny undersøgelse i den tyske bilindustri viser nemlig, at 80 procent af industriens selskaber forventer et positivt 2012.

Faktisk har bilproducenterne så travlt, at BMW, Damiler og Audi har bedt deres ansatte forkorte juleferien, for at fabrikkerne kan følge med ordrerne. I alt forventer industrien at skabe 60.000 nye job i 2012, lyder det i den tyske handelskammers seneste industrirapport.

"Vores økonomi ser meget robust ud, selvom det økonomiske klima internationale og på europæisk plan er blevet mere vanskeligt," siger den tyske økonomiminister Philipp Rösler til den tyske avis Handelsblatt.

Den tyske regerings seneste prognoser for økonomiens udvikling viser, at europas vækstmotor klarer sig igennem 2012 uden recession, til trods for den europæiske gældskrise og de interne stridigheder i euro-området. Det skyldes især, at forbruget i Tyskland vil forblive stærkt, selv mens eksporten forventes at falde.

Bilindustriens undersøgelse har spurgt flere hundrede firmaet og fandt, at 22 procent af firmaerne med mindre end 500 ansatte forventer vækst næste år, mens 61 procent forventer at forretningen vil være på niveau med i år. Kun 16 procent forventer nedgang. For selskaber med mere end 500 ansatte for den positive tendens endnu mere tydelig.

Også den tyske elektronikindustri ser frem til 2012. Ifølge industriens brancheforening, forventer man en vækst på 5 procent og salg på omkring 190 milliarder euro i 2012, skriver The Guardian.

Det tyske erhvervstillidsbarometer IFO har i de seneste to måneder vist en stigende tendens, mens forbrugertilliden ifølge målingen for december også er på vej op. Mens Europa kæmper med krisen har 2011 samtidig budt på rekordstor tysk eksport, mens antallet af folke i arbejde samtidig har sat rekord med 41,6 millioner.